BSC Roosendaal

CLUB ALGEMEEN | RKSV BSC is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Roosendaal in Noord-Brabant, opgericht in 1928. Het eerste elftal van de club speelt in de Vierde klasse zondag (2017/18). De club speelt bij op Sportpark Vierhoeven in Roosendaal.


HISTORIE | De Rooms Katholieke Sport Vereniging Burgerhoutse Sport Club, kortweg BSC, is opgericht op 16 maart 1928 en zal aankomend seizoen alweer zijn 90-jarig bestaan vieren. Sinds de jaren ’40 is de club 9 keer kampioen geworden met als hoogtepunt 1972 en 1973. In deze jaren behaalt BSC het kampioenschap in respectievelijk de vierde en de derde klasse KNVB. In het seizoen 2012-2013 behaalt BSC de derde plaats in de tweede klasse, de hoogste notering uit de historie van de club. Het aankomende jaar zal de club uitkomen in de vierde klasse, waar promoveren het doel zal zijn. BSC vindt in Sportpark Vierhoeven zijn thuisbasis en heeft de beschikking over een tribune en 6 velden, waaronder één kunstgrasveld. Er zijn plannen om de accommodaties en de velden te verbouwen of renoveren, zodat de club met goede moed de toekomst in kan gaan.


TEAMFOTO SEIZOEN 2017 – 2018


TERUGBLIK SEIZOEN 2016 – 2017 | ZONDAG DERDE KLASSE A, BSC werd dit seizoen elfde en degradeerde uiteindelijk naar de vierde klasse. De ploeg van oud-prof Gabor Babos wist de druk op de ploeg niet te overwinnen waar uiteindelijk de extra wedstrijd in de nacompetitie de fatale werd. Vv Hontenisse bleek een maatje te groot voor de groenwitten. Met 36 doelpunten voor en spits Abdel Jajah die 7 maal het net wist te vinden lijkt de problematiek vooral voorin te liggen. BSC incasseerde maar 50 goals tegen in de competitie waarin gemeentegenoot Cluzona kampioen werd en Grenswachters en Internos mee degradeerde. Eén van de doelen van de club is te bouwen aan een nieuwe ploeg!


SPORTPARK VIERHOEVEN